Çfarë të bëjë me ekonominë e Rusisë?

Përdorin walkthroughs:

  • Excel për ZKF
  • Kontabiliteti Menaxhimi në kompaninë tuaj
  • Duke përmbledhur rezultatet e gjashtë muaj

Boris Kuzyk, Drejtori i Përgjithshëm i industriale Holding Company "programeve të reja dhe koncepteve" (NPK)

Për zhvillimin normal të biznesit, ekonomia, unë besoj, "mbrojtja" duhet t'i jepet më shumë liri. Vendimi, i cili u pranua së fundi nga presidenti në lidhje me eksportin e pjesëve të këmbimit për sistemet e armëve direkt me prodhuesit, vetëm për të ndihmuar të adresuar këtë çështje.

Nga forma e pronës ndërmarrjes "mbrojtës" që i përket "jo-vaj" sektorin ekonomik kryesor janë shpërndarë përafërsisht në pjesë të barabarta: shtet të pastër, me të përziera dhe private. Roli i qeverisë, ashtu si unë e kuptoj atë, qëndron në faktin, për të formuluar këto rregulla dhe të ndjekin përputhshmërinë e tyre të rreptë. Me qeverinë tregtarët private mund të punojnë së bashku. Të marrë të paktën mbajtjen "e programeve të reja dhe koncepteve". Jo shumë kohë më parë, kompania jonë nënshkroi një marrëveshje tripalëshe me Machine-Building Design Bureau Kolomna (KBM) dhe Kovrov Bimëve Mekanike (KMZ). KBM është një ndërmarrje dhe Zhvilluesish shtetërore produkte të tilla si sistemi portativ anti-ajrore raketave "Igla" anti-tank udhëzuar raketave "Ataka", etj Këto produkte dhe komponentët e tyre janë prodhuar nga ana e ndërmarrjes mbajnë private -. KMZ. SPC ka investuar dhjetëra miliona rubla në ristrukturimin e ndërmarrjeve dhe krijimin e komplekseve të reja industriale. Nisma është mbështetur nga Agjencia ruse për Armët Konvencionale, Ministrisë së Mbrojtjes - konsumatori kryesor dhe "Rosoboronexport", si një eksportues kryesor.

Andrey Tsyganov, Zëvendës Ministri për Politikën Antimonopoly dhe Mbështetje Ndërmarrësisë

Për të ringjallur industrinë ruse të aviacionit, e cila mund të jetë "inovative" stimul për ekonominë, është propozuar për të krijuar një shoqëri të unifikuar avion.

Për sugjerimin, unë jam si një ide të biznesit. Nëse një biznes beson se një kompani e tillë do të jetë efektive, që të mund të investojnë dhe ata do të merren brenda një kohe të arsyeshme, ajo është mjaft e një ide të ndjeshme. industri e ringjalli aviacionit, natyrisht, nuk do të sjellë të gjithë ekonominë në një nivel të ri, por sigurisht do të kontribuojë për këtë.

Lexo më shumë:   Victor Pleskachevsky: & quot; aksionerët e pakicës për të hequr qafe e të Drejtave të tepërta & quot;

Është e qartë se "të pastër" avioni rus nuk ka gjasa të jetë në gjendje për të krijuar. Si një ide kombëtare - le të ndërtojmë aeroplanë tonë, e cila do të jetë në avion pa motor tonë, motorët tona, avionics tonë, edhe tapiceri tonë në karrige, etj - .. Një propozim i tillë nuk mban ujë. Kompanitë e huaja, nga rruga, nuk na vënë barriera të pakapërcyeshme, nuk distancohen nga ne. Plane ose ndonjë produkt tjetër të teknologjisë së lartë - është rezultat i bashkëpunimit në ekonominë globale. Është, për shembull, "të pastër" ruse avionë IL-96, të cilat janë motorët amerikane? Është e qartë se nuk ka, edhe pse motorët - kjo është gjysma e kostos.

Eugene Kurgin, CEO i "Rosno" Kompania e Sigurimeve

Çështja e transparencës së kompanive është me rëndësi të madhe, ndoshta, për të gjithë ekonominë ruse. Kur ju kushtoj vëmendje të çdo ndërmarrjeje ose kompanie në vendin e parë që ju jeni të interesuar në - dhe se si ata punojnë? A keni të ardhura të biznesit, cilat janë kostot e mirëmbajtjes, ajo që shpenzon para dhe si të bëjnë ata? Të gjitha këto çështje tani janë të fshehura kryesisht, jo vetëm nga syri i konkurrencës. Por zgjidhja e problemit është e mundur. Një nga mënyrat - Përkthimi i pasqyrave kontabël ruse me standardet ndërkombëtare. Standardet ndërkombëtare do të bëjë menaxhimin e kompanisë për të parë në një mënyrë të re që është një biznes brenda kompanive.

Nëse ju do të shkruani raportet, të gjithë njerëzit që vijnë në kontakt me ju, apo të komunikojnë me të, të shohim se si ju punoni. Për shkak se shumë të tilla fshehur prapa gardhe që të zbulojë realitetin mund të jetë vetëm inspektimet tatimore, e cila vazhdon për dy ose tre muaj në pasqyrat financiare statutore. Prandaj, rruga është vetëm një - kalimi në standardet ndërkombëtare të kontabilitetit. Bankat bërë këtë sa më shpejt që 2004. Unë mendoj se kompanitë e sigurimeve, në thelb duke punuar si institucionet financiare, shumë larg nga bankat, dhe kalimi i tyre në SNRF duhet të zbatohet pothuajse në të njëjtën kohë me bankat. 2005 për këtë do të ishte më optimale, sipas mendimit tim.

Lexo më shumë:   Cilat janë pagat tani ofrojnë CFOs

Rekomandimi metodike për Menaxhimin e Financave

  • Fokusi i ZKF në 2018

Libra për rritjen tuaj profesionale

  • «Microsoft Excel: zgjidhje të gatshme - të marrë atë dhe të gëzojë atë"!
  • "Si për të marrë kontrollin e flukseve të mjeteve monetare"
  • "Kontraktorët të cilët mund të besojnë në detyrë, pesë nivelet e testit"
  • "Rezultatet e gjysmë-vitit: plan-fakt"
  • «Paraja sundon. kompania e menaxhimit Cash "

hyrje

Ju gjithashtu mund të pëlqen

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *