ENEA и "Баскин Робинс" започнаа заеднички проект

ENEA и "Баскин Робинс" започнаа заеднички проект

АД "ENEA" заедно со "Баскин Робинс" создаде линија на сладоледи "ENEA". 
1 август 2015 година, на роденденот на саемот, на кој е посветен на проектот, веднаш почна со продажба на четири вкусови на сладолед, "ENEA" "ENEA Ванила", "ENEA Јагода мраз" и "ENEA грозје мраз". Сите варијанти се произведени во фабриката во Москва "Баскин Робинс". 
Сладолед ќе се продаваат на територијата ENEA во кафулето "Баскин Робинс" и во продавници низ цела Русија. Презентација на нови сорти се одржа на роденденот на VDNH во павилјон на "сладолед". Посетителите на паркот прв почувствувале сладолед. 
ЗАО "BRPI" (Baskin Робинс) е регистриран во 1990 година. Во 1996 година во Москва, ја отвори најголемата фабрика во Европа и на меѓународно ниво за производство на премиум сладолед. Мрежа "Баскин Робинс" е претставена во 128 градови на Русија и ЗНД земји.

Читај повеќе:   ангажиран келнери Руски Мекдоналдс

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *