Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец

Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец

Да се ​​елиминира дефицитот на стоки и зголемување на профитот од продажбата на производи се продаваат дополнителни акции. Формулата за пресметување на просечната цена на залихите за месец следново.

Употреба walkthroughs:

  • Excel за CFO
  • менаџмент и сметководство во вашата компанија
  • Сумирајќи ги резултатите од шест месеци

Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец. со формулата

Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец

ознаките препис единица на мерење извор на податоци
Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец цената на чинење на просечната акции во периодот Бришење. Резултатот на пресметката
Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец Трошоците по единица на позицијата Бришење. Биланс на успех на компанијата
Пресметување на цената на просечната акциите во текот на минатиот месец биланс на стоки на залиха за периодот од 1 до n u Дневник движење на стоки во парк

 

Изготвен врз основа на систем "Финансиски директор"

Методолошки препораки за Финансиски менаџмент

  • Во фокусот на CFO во 2018 година

Книги за вашиот професионален развој

  • «Microsoft Excel: готови решенија - тоа се и уживајте во неа!"
  • "Како да ја преземат контролата на паричните текови"
  • "Изведувачи кои може да верува во должност, пет нивоа тест"
  • "Резултатите од половина година: Планот на-факт"
  • «Пари е цар. управување со готовина компанија "

пристап

Читај повеќе:   Времената Управниот одврза рацете на

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *