Проверка за вработување ќе бидат следени со помош листи

Проверка за вработување ќе бидат следени со помош листи

Соодветните декрет беше потпишан од страна на рускиот премиер Дмитриј Medvedev.Pri проверка на усогласеноста со законот за работни односи во текот на планирани прегледи декрет обврзува ревизори користат листи. Тие се пропишани основните барања за субјектот на ревизија или поединец претприемач. Се претпоставува дека инспекторите не ќе биде во можност да одат надвор од листата на барањата утврдени во овие листи за проверка.

Се очекува дека ова ќе ја зголеми транспарентноста на регулаторните тела и да се намали административниот товар.

Кога се планира ревизија на работодавците во врска со умерена категориите на ризик, како листови ќе се применува од почетокот на 2018 година, а на 1 јули, 2018 - за сите категории на работодавците.

Најинтересните вести на нашиот нов канал на мало Телеграма.

Извор: Росијскаја газета

Читај повеќе:   на Nokia и Samsung се населиле на патент спор

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *