OZON.ru предизвикувачи скутери испорака

OZON.ru предизвикувачи скутери испорака

OZON.ru почне да дава на скутери во Москва и Санкт Петербург, Казан, Екатеринбург и Краснодар OZON.ru развива нов вид на испорака - скутери испорака. Испорака скутер е закажана за летото во центарот на Москва и Санкт Петербург, Казан, Екатеринбург и Краснодар. Скутери ќе се користи за експресна достава на налози заедно со флота од автомобили OZON.ru.
Курир скутер благодарејќи на димензиите на возилото може да се движи на прометната улица, а не да се застане во сообраќајниот метеж, и да се движи помеѓу автомобили.
Флотата OZON.ru до 12 скутери Хонда Жиро крошна. Одлуката да се прошири паркот скутери ќе се изврши по оцена на резултатите на крајот на сезоната.
Скутери се лесно да работат и пространа со својата големина. Скутер да се сместат до 15 нарачки со вкупна тежина од 40 кг.
По крајот на сезоната испорака времето Мото во Москва, Санкт Петербург, Казан и Екатеринбург опрема ќе бидат испратени во федерален округ јужната, каде сезоната на камион за испорака е два пати подолго отколку во останатиот дел на Русија.
Алекс Os'kin, извршниот директор Лесен начин: «испорака на скутери - прилично интересна идеја, наменета за имплементација во земјите со умерена клима. И покрај фактот дека ова испорака е многу брзо, тоа е можно да се забележи нејзината главна недостаток - за ограничен период од употреба во услови на руската реалност. Ова го прави невозможно да се обезбеди стабилна служба во текот на целата календарска година, што претставува ризик од загуба на угледот за сериозни, стабилни курир компании. Клиентите расипуваат за лето одредени услови, брзината на испорака, тоа нема да биде лесно да се гледаат промени во квалитетот на услугата во текот на зимската сезона. Не заборавајте дека овој вид на транспорт се однесува само за транспорт на "melkoshtuchki" поради тоа што има очигледни ограничувања на големината на пратката. Покрај тоа, прекини скутери - тоа е всушност повеќе за содржината на трошоците за двојно флота ". Наталија Плетнев, директор на продажба DPD во Русија и SPSR Експрес: "Овој тип на испорака, прв од сите, фирми се смета во однос на соработката со crowdsourcing платформи. Веројатноста дека во следните неколку години големи изразат превозници ќе се здобијат со овој вид на транспорт флота е многу мал. Предностите на овој тип вклучуваат маневрирање, што е исклучително важно во големите градови со густ сообраќај и сообраќајниот метеж, пониски трошоци за одржување (во споредба со автомобили) и брзината на движење (во споредба со курири на ногата). Конс се исти во ограничување на големината на транспортираниот предмети и ограничени сезонски скутери: стандарден мотор сезона во Москва трае околу 6 месеци, но постојан дожд ова лето ненамерна укажуваат на потенцијалот на лични watercraft во главниот град. Ова, се разбира, е шега, но со големи количини на испорака, ние може да си дозволи толку многу зависи од специфичниот на природата. Покрај тоа, повеќето од куририте на скутери - ова е веројатно, млади луѓе, па земајќи ја во предвид високата вредност на наредби треба да се обрне посебно внимание на пребарување и верификација на вработените, развивање на мотивација програми, итн Во DPDgroup имаат успешна искуство со европските велосипеди испорака и велосипеди. Минатата година одгледувалиштето се стекнал со start-Стјуарт, кој се занимава со превоз на парцели во пет големи градови користење на велосипеди и мотоцикли "

Читај повеќе:   Желбата доби повеќе за испорака на храна, такси служба отколку во некои земји

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *