"Ние се одмори и да имаат доволно": непознатото во Твитер-сметката на починатиот Сергеј Mavrodi најави продолжување на својот бизнис

"Ние се одмори и да имаат доволно": непознатото во Твитер-сметката на починатиот Сергеј Mavrodi најави продолжување на својот бизнис

Непознат претприемачи им понуди на сите иматели на "билети MMM 94" да ги размена за нови ваучери "МВР". Во петокот, во Твитер-профил на Сергеј Mavrodi, кој почина во крајот на март оваа година, има нови мислења. Непознат прв напишал, меѓу другото: "Па одмори ... и тоа е доволно." После тоа, авторите на мислења зборуваше за намерите да се отвори нова "mavro канцеларија" во блиска иднина да се работи повеќе од дваесет поени во регионите. 
Непознат претприемачи им понуди на сите иматели на "билети MMM 94" да ги размена за нови ваучери "МВР". Кој продолжува да microblog крајот бизнисмен, се уште е непознат.
Во почетокот на април, Нигерија издание Премиум Times во врска со водич пирамида објави дека администрацијата на проектот "МММ" (Mavrodi Мундијалот касичка) објави прекин на компанијата. Затворање на смртни случаи поврзани со проектот Mavrodi.
Беше забележано дека пирамидата присуствуваа милиони Нигеријци. Многу од нив ги загубија парите, а некои од учесниците на последниот верува во своите шанси да се профитира од учество во проектот.
Mavrodi во 1992 година ја основа компанијата "МММ", која влезе во историјата на Русија како најголем Понзи шема. Според различни извори, бројот на нејзините депоненти се движи од десет до 15 милиони луѓе.
Во 2003 година, Mavrodi беше осуден на четири и пол години затвор за измама во голем обем. Жртвите признаена од повеќе од десет илјади луѓе, вкупната штета предизвикана од страна на компанијата се проценува на повеќе од 110 милиони рубли.
По издавањето на Mavrodi основал неколку слични проекти "МММ" и беше во можност да се привлечат нови инвеститори, вклучувајќи и во странство.
извор: РИА Новости 
Видете исто така: Почина Сергеј Mavrodi Lie to Me: најбрилијантните во историјата на финансиски пирамиди
на најинтересните вести, прочитајте ги нашите групи во  Фејсбук  и  VKontakte , како и каналот  Yandeks.Dzen .

Читај повеќе:   на фамилија беше во центарот на скандалот, бидејќи на купувачот откриени камери во фитинг

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *