Што да се прави со економијата на Русија?

Употреба walkthroughs:

  • Excel за CFO
  • менаџмент и сметководство во вашата компанија
  • Сумирајќи ги резултатите од шест месеци

Борис Kuzyk, генерален директор на Р. холдинг компанија "нови програми и концепти" (НПК)

За нормален развој на бизнисот, економијата, верувам, "одбрана" треба да им се даде повеќе слобода. Одлуката, која неодамна беше прифатена од страна на претседателот во однос на извозот на резервни делови за оружје системи директно на производителите, само за да им помогне на решавање на ова прашање.

Со имотот форма претпријатие "одбрана" кои припаѓаат на водечките економски сектор "не-нафта" се распоредени околу во еднакви пропорции: чиста состојба, со мешани и приватни. Улогата на владата, како што јас го разбирам, се состои во тоа, да се формулира овие правила и да ги следат нивните строга согласност. Со владата приватни трговци може да работат заедно. Добие најмалку холдинг "нови програми и концепти". Не толку одамна, нашата компанија потпиша договор со трипартитното Коломна Машинско инжинерство дизајн биро (KBM) и Kovrov Механички растенијата (KMZ). KBM е државните претпријатија и инвеститорот производи како што се преносен ракетен систем за ПВО "Игла" противтенковски водени проектили "Атака", итн Овие производи и нивните компоненти се произведени од страна на холдинг-приватното претпријатие -. KMZ. СПЦ има инвестирано десетици милиони рубљи во преструктуирање на претпријатието и воспоставување на нови индустриски комплекси. Иницијативата беше поддржана од страна на руската агенција за конвенционално оружје, Министерството за одбрана - главниот клиент и "Рособоронекспорт", како водечки извозник.

Андреј Tsyganov, заменик-министерот за антимонополната политика и поддршка на претприемништвото

За заживување руската авијација индустрија, која би можела да биде "иновативни" стимул за економијата, се предлага да се создаде единствен корпорација авиони.

На тој предлог, јас сум како бизнис идеја. Ако некој бизнис верува дека таква компанија ќе бидат ефикасни, што може да се инвестира и тие ќе бидат примени во разумен рок, тоа е сосема разумен идеја. Оживеа авионската индустрија, се разбира, нема да донесе целата економија на едно ново ниво, но сигурно ќе придонесе за тоа.

Читај повеќе:   Виктор Pleskachevsky: & quot; малцинските акционери да се ослободи од вишокот на правата на & quot;

Јасно е дека на "чиста" руски авион е веројатно нема да биде во можност да се создаде. Како национална идеја - да се изгради нашите авиони, кои ќе бидат нашите едрилица, нашите мотори, нашите Авионика, дури и нашите тапацир на столици, итн - .. Таков предлог не држи вода. Странските компании, патем, не ни стави непремостливи бариери, не се дистанцираат од нас. Авион или било која друга високо-технолошки производи - е резултат на соработката во глобалната економија. Е, на пример, "чиста" руски авиони ИЛ-96, кои се американски мотори? Јасно е дека постои, иако мотори - тоа е половина од цената.

Јуџин Kurgin, извршен директор на "ROSNO" друштво за осигурување

Прашањето на транспарентноста на компаниите е од големо значење, можеби, за целата руска економија. Кога ќе се обрне внимание на секое претпријатие или компанија на прво место сте заинтересирани - и како функционираат тие? Дали имате бизнис приход, колкави се трошоците за одржување, што ги троши парите и како да се направи? Сите овие прашања се сега најчесто се скриени, не само од очите на конкуренцијата. Но, решението на проблемот е можно. Еден од начините - Превод на руски сметководствени извештаи на меѓународните стандарди. Меѓународните стандарди ќе направи за управување со компанија да се погледне на нов начин, кој е бизнис во компаниите.

Ако, ќе напишете извештаи, сите луѓе кои доаѓаат во контакт со вас или да комуницира со, да видиме како ќе работат. Бидејќи многу такви скриени зад огради кои детектираат реалноста може да биде само даночни инспекции, кој продолжува за две или три месеци во законски финансиски извештаи. Затоа, патот е само еден - на транзицијата на меѓународните сметководствени стандарди. Банките го стори тоа уште во 2004 година. Мислам дека осигурителни компании, во суштина работи како финансиски институции, далеку од банките и нивната транзиција кон МСФИ мора да се спроведе речиси истовремено со банките. 2005 година за ова ќе биде најоптимално, според мое мислење.

Читај повеќе:   Кои се плати сега нудат CFOs

Методолошки препораки за Финансиски менаџмент

  • Во фокусот на CFO во 2018 година

Книги за вашиот професионален развој

  • «Microsoft Excel: готови решенија - тоа се и уживајте во неа!"
  • "Како да ја преземат контролата на паричните текови"
  • "Изведувачи кои може да верува во должност, пет нивоа тест"
  • "Резултатите од половина година: Планот на-факт"
  • «Пари е цар. управување со готовина компанија "

пристап

Вие исто така може да се допаѓаат

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *