Пресметка на нето сегашната вредност, земајќи ги во предвид резидуална вредност на проектот

Прочитај повеќе »

вкупно телефони

Прочитај повеќе »

Инвеститори - како што се ракавици

Прочитај повеќе »

Релативно безбедни начини за да се оптимизира на ДДВ

Релативно безбедни начини за да се оптимизира на ДДВ

Конвенционално начини за да се оптимизира на ДДВ може да се подели во два вида: еден овозможува одлагање на плаќањето на данокот, од друга - да се избегне или намали префрлени на буџетот износ. Денес, компаниите можат да ги искористат предностите на некои докажани начини за намалување на даночниот товар. Користете walkthroughs: Excel за ...

Прочитај повеќе »

Најдобрите четвртина "Јукос"

Речиси истовремено, две од најголемите нафтени компании во Русија објави својот финансиски извештај за првиот квартал од 2003 година. Резултатите на "Лукоил" и "Јукос" во првиот квартал од годината, ни овозможи да се каже дека овој период е најдобар во историјата на ...

Прочитај повеќе »

Во RuNet собирање потписи против месечниот данок на интернет

Во RuNet собирање потписи против месечниот данок на интернет

На интернет почнаа со собирање потписи против можното воведување на месечна данок на интернет со брзина од 25 рубли. На интернет порталот "руски јавна иницијатива" е собирање на потписи против новиот данок на интернет. Ова беше објавено на веб страната на интернет-проект. Значи, помалку од ...

Прочитај повеќе »

"Ние сакаме да издаде дополнителни акции. За "Rosgosstrakh" тоа ќе биде најстариот логичен чекор "

Денес, кога на берзата се вкочани, вредноста на многу компании се значително потценети, групата "Rosgosstrakh" планира да издаде дополнителни акции. Зошто сега е потребно дополнителни прашање и како тоа ќе се одржи од страна на Друштвото, член на листата на стратешки претпријатија, вели Елена Myakotnikova, потпретседател на ...

Прочитај повеќе »

"Ние се одмори и да имаат доволно": непознатото во Твитер-сметката на починатиот Сергеј Mavrodi најави продолжување на својот бизнис

"Ние се одмори и да имаат доволно": непознатото во Твитер-сметката на починатиот Сергеј Mavrodi најави продолжување на својот бизнис

Непознат претприемачи им понуди на сите иматели на "билети MMM 94" да ги размена за нови ваучери "МВР". Во петокот, во Твитер-профил на Сергеј Mavrodi, кој почина во крајот на март оваа година, има нови мислења. Непознат прв напишал, меѓу другото: "Па одмори ... и тоа е доволно" ....

Прочитај повеќе »

Властите предложи да се зголеми акцизата за уште вино и цигари

Властите предложи да се зголеми акцизата за уште вино и цигари

Според играчи индустрија, тоа ќе се зголеми tsen.Minfin предложи двојно зголемување на акцизата на уште вина и стапки индекс на тутунски производи. Овие одредби се содржани во проектот од главните мерки во областа на даночната политика за 2017-2019 години, пишува "Комерсант". ...

Прочитај повеќе »

Скромен дефицит рекорд

Според новата прогноза на Комисијата Буџетот на Конгресот на САД, американскиот федерален буџетски дефицит во тековната фискална година (до 30-ти септември), за да се постигне рекордно високо ниво од $ 422 милијарди долари. Ова е поскромен од претходните проценки (477 милијарди $) и се уште е многу ...

Прочитај повеќе »